Veiligheidsmiddag

‘Samen bewust veilig innoveren’. Vanuit dit thema hebben we vanuit Travinci, in samenwerking met Rijkswaterstaat, Boskalis Nederland, STAN en Wagenaar Engineering een Veiligheidsmiddag georganiseerd op 29maart 2023.
 Want, hoe innoveren we momenteel op veiligheid? Wat zijn belemmerende factoren? Waarom is het belangrijk? En over wat voor innovaties hebben we het dan?

Op de Boskalis Campus in Papendrecht is samen met opdrachtgevers en opdrachtnemers stilgestaan bij onder andere deze vragen.
Na de aftrap van Henrik Hooimeijer (Directeur Techniek en Technisch Management Rijkswaterstaat) heeft @Jop Groeneweg (professor TU-Delft, Universiteit Leiden) de deelnemers meegenomen in de manier waarop ons brein werkt bij het implementeren van nieuwe innovaties in relatie tot veiligheid. Jack Kusters (Adviseur veiligheid in projecten Rijkswaterstaat) heeft de urgentie van veilig werken benadrukt door iedereen mee te nemen in een situatie die daadwerkelijk heeft plaatsgevonden. En dat was indrukwekkend…

Ons technische hart hebben we op kunnen halen bij de demonstratie van enkele producten die momenteel de markt betreden.
Dit met de focus op automatisering bij wegafzettingen en werkvak beveiliging. Onder andere een WSV, ofwel Workzone Safety Vehicle van Wagenaar Engineering was er te zien, als de STAN applicatie om werkverkeer veilig door een werkvak te laten navigeren.
Ook hebben we 50meter van onze Go-Barry hier gedemonstreerd.

We kijken terug op een geslaagde middag, vol goede energie en inhoudelijke discussies. Graag bedanken we iedereen die deze middag aanwezig was en hier aan heeft bijgedragen!
We kijken er naar uit om deze innovaties binnenkort terug te zien op onze gezamenlijke projecten.